Μπάρες με γκρανόλα και ξηρούς καρπούς

Πάμε να φτιάξουμε υγιεινές και νόστιμες μπάρες δημητριακών στο λεπτό.

Υλικά

  1. 190 γρ. κουάκερ κλασσικό
  2. 90 γρ. αποξηραμένο, άγλυκο ινδοκάρυδο
  3. 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  4. 30 γρ. ωμούς ηλιόσπορους Candia Nuts
  5. 30 γρ. ωμό πασατέμπο  Candia Nuts
  6. 85 γρ. σταγόνες σοκολάτας  Candia Nuts
  7. 60 γρ. αποξηραμένα cranberries  Candia Nuts

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 177 βαθμούς, βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση και στρώνουμε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κουάκερ, τα αμύγδαλα και το ινδοκάρυδο,τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα καβουρδίζουμε για 12-15 λεπτά,ανακατεύοντας που και που για να χρυσίσουν ομοιόμορφα.

    Τα βάζουμε σε ένα μπολ,προσθέτουμε τους ηλιόσπορους, τα πασατέμπο,τις σταγόνες σοκολάτας, τα cranberries, το αλάτι και τη κανέλα.

  • Λιώνουμε το βούτυρο,τη ζάχαρη,το μέλι και τη βανίλια σε μεσαία φωτιά. Μόλις το μίγμα φτάσει σε σημείο βρασμού, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.
  • Ρίχνουμε τα λιωμένα υλικά στο μίγμα του κουάκερ, ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Και στρώνουμε με βρεγμένα χέρια το μίγμα στη λαμαρίνα.
  • Ψήνουμε για 18-20 λεπτά μέχρι να σφίξει το μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες,πριν το κόψουμε σε κομμάτια.