Μένουμε σπίτι και προσέχουμε την διατροφή μας τρώγοντας νόστιμα και υγιεινά.
Υλικά:
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 150 γρ. μέλι
- 200 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. flakes καρύδας
- 500 γρ. βρόμη
- 30 γρ. φιστίκια κελυφωτά
- 30 γρ. ηλιόσπορο χωρίς αλάτι
- 30 γρ. κολοκυθόσπορο
Για την επικάλυψη:
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο κομμένο σε κύβους, το μέλι, το αλάτι και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά, ενώ παράλληλα προθερμάνουμε τον φούρνο μας στο στους 140ο C στον αέρα.
Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε στο τηγάνι μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη.Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τη βρόμη, την καρύδα και τους ξηρούς καρπούς.
Ανακατεύουμε μία ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά μέχρι να απορροφήσει η βρόμη όλη την υγρασία.
Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα. Απλώνουμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα και πατάμε με τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν τυχόν κενά που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί μέσα στο μείγμα.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μία κουτάλα και το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Έπειτα το αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το σερβίρισμα:
Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 10 κομμάτια, πασπαλίζουμε με σοκολάτα και με ξηρούς καρπούς και τα cranberries.
Καλή σας όρεξη!