Νηστίσιμος χαλβάς με 4 υλικά

Ημέρες νηστείας και εμείς έχουμε να σας προτείνουμε μια εύκολη νόστιμη και γρήγορη συνταγή για χαλβά με 3 υλικά . Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο η συνταγή μας θα είναι έτοιμη σε λίγα μόνο

Υλικά:

450 γραμ. ταχίνι ολικής άλεσης
450 γραµ. μέλι
1/4 κ.γλ. κανέλα
100 γραµ. αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό

Εκτέλεση

Μέσα σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε  μέλι, το οποίο βράζουμε για να γίνει καραμέλα. Για να είμαστε σίγουροι ότι έγινε βάζουμε σε ένα πιάτο λίγο νερό και  και ρίχνουμε λίγες σταγόνες από το μέλι στο τσακάλι μας, αν οι σταγόνες γίνουν σαν μαλακή καραμέλα είναι έτοιμο.

Στην συνέχεια βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό μέλι στο μπολ με το ταχίνι Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Συνεχίζουμε να προσθέτουμε σε δόσεις το μέλι μέχρι να το απορροφήσει όλο το ταχίνι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Όσο ανακατεύουμε θα δούμε ότι το ταχίνι γίνεται πιο σφιχτό. Όταν πλέον έχει πέσει η θερμοκρασία του χαλβά και μπορούμε να πιάσουμε με το χέρι, συνεχίζουμε να διπλώνουμε ζυμώνουμε τον χαλβά με μέλι.

Τέλος προσθέτουμε λίγους ξηρούς καρπούς και ζυμώνουμε τον χαλβά.

Πασπαλίζουμε ένα μικρό μπολ με καρυδόψυχα και αμύγδαλα Candia Nuts.

Βάζουμε μέσα τον χαλβά και πιέζουμε καλά να κολλήσει στους ξηρούς καρπούς και να ισιώσει η επιφάνεια του χαλβά με μέλι.

Αφήνουμε να σταθεί ο χαλβάς και να κρυώσει τελείως.

Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε μπουκιές. Ο χαλβάς με μέλι διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή όρεξη και καλή Σαρακοστή!