Νόστιμες ιδέες για να απολαύσεις τα δαμάσκηνα

Είναι superfood είναι νόστιμα, είναι ότι πρέπει για σνακ και οι ευεργετικές ουσίες για τον οργανισμό μας είναι πολλές. Μπορούμε να τα καταναλώσουμε και σκέτα σαν σνακ καθώς τα αποξειραμένα δαμάσκινα ειναι αρκετά δημοφιλοί για την γεύση τους!

Τα δαμάσκηνα είναι εξαιρετικές πηγές βασικών μετάλλων όπως ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο, ενώ και σε βιταμίνες δεν πάνε πίσω, με την περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φυλλικό οξύ, θειαμίνη κ.ά.

Πάμε να δούμε όμως 3 τρόπους που μπορούμε να τα συμπεριλάβουμε στα τρία από τα βασικά μας γεύματα.

Αναλυτικά:

Πρωινό: Προσθέστε τα στα δημητριακά σας ή φτιάξτε μάφιν χρησιμοποιώντας τη μισή δόση λαδιού που θα χρησιμοποιούσατε και αντικαταστήστε την άλλη μισή με πουρέ των αποξηραμένων αυτών φρούτων.

Μεσημεριανό: Χρησιμοποίησέ τα ψιλοκομμένα στις σαλάτες σας.

Βραδινό: Αναμείξτε 1 φλιτζάνι αποξηραμένα δαμάσκηνα, 1½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ και 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο. Με τα παραπάνω έχετε μια νόστιμη και υγιεινή σος, την οποία μπορείτε να περιχύσετε στο κοτόπουλο, το χοιρινό ή το μοσχάρι που σας έχει περισσέψει από το μεσημέρι.